شرایط تحصیل در ترکیه

10 دیدگاه

راهنمای شرایط تحصیل در ترکیه

راهنمای شرایط تحصیل در ترکیه

ترکیه را می‌توان به‌عنوان دومین کشور در حال توسعه جهان بعد از چین دانست که با سرعت بسیار زیادی در حال پیشرفت است. همین عامل هم باعث شده تا تعداد زیادی از هم‌وطنان، متقاضی تحصیل در ترکیه باشند. با این حال اغلب آن‌ها شرایط تحصیل در ترکیه را نمی‌دانند.

همین عامل هم باعث می‌شود تا در طول فرایند اپلای، دچار اشتباهات  مختلفی شوند که گاها روند تحصیل آن‌ها را با مشکل مواجه می‌کند. ما در ادامه این مقاله سعی داریم تا مروری بر روی این موضوع داشته و جنبه‌های مختلف آن را خدمت شما عزیزان شرح دهیم؛ لذا اگر شما هم خواهان تحصیل در ترکیه هستید، حتماً ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید. 

انتخاب ترکیه به‌عنوان مقصد تحصیلی

قبل از اینکه بخواهیم به بررسی کلی شرایط تحصیل در ترکیه بپردازیم، بهتر است ابتدا با دلیل اصلی انتخاب این کشور برای مهاجرت تحصیلی آشنا شوید. بدون شک این موضوع می‌تواند درک شما از مقاله حاضر را افزایش دهد. در این رابطه باید عنوان کنیم که ترکیه به‌عنوان پیشرفته‌ترین همسایه ایران شناخته می‌شود. این کشور که بخشی از آن در اروپا و بخش دیگر آن در آسیا قرار دارد، توانسته پیشرفت‌های زیادی در زمینه علمی و فرهنگی داشته باشد.

به همین جهت است که مراکز زیاد و اساتید مجربی در سیستم آموزشی آن فعال هستند. همین عامل هم باعث شده تا مدرک دانشگاه‌های ترکیه از هر نظر معتبر و عالی باشد. مورد دیگری که در این میان جود دارد، نزدیکی آن به ایران است. ما با ترکیه مرز زمینی زیادی داریم. همین عامل هم سفر به آن را ساده‌تر می‌کند. افزون بر این موارد، هزینه‌های زندگی در ترکیه نسبت به سایر مناطق ارزان‌تر است.

همچنین متقاضیان می‌توانند در حین تحصیل، امکان کار را داشته باشند که کمک خرج مناسبی است. آن‌ها می‌توانند بعد از تحصیل هم در این کشور مشغول به کار شده و اقامت آن را دریافت کنند. آخرین موردی که در این زمینه وجود دارد، وجود بورسیه‌های تحصیلی مختلف است که به افراد اجازه می‌دهد تا تحصیلات خود را با هزینه‌های کمتری به اتمام برسانند.

البته بد نیست بدانید که در حالت کلی هم هزینه‌های تحصیل در این کشور، به‌مراتب کمتر از سایر مقصدهای تحصیلی دیگر است. همین عامل هم موجب شده تا بخش قابل توجهی از متقاضیان، کشور ترکیه را برای تحصیل انتخاب کنند. 

تمامی شرایط تحصیل در ترکیه 

ترکیه هم مانند هر کشور دیگری، مجموعه‌ای از شرایط و الزامات را برای دانشجویان بین‌المللی تعیین کرده که باید به آن پایبند باشند. در واقع تمام متقاضیان تحصیل در این کشور، باید شرایط خاصی داشته باشند تا مشمول تحصیل و پذیرش در آن شوند. با این حال بخش زیادی از افراد در این زمینه اطلاعات لازم را ندارند. ما در ادامه شرایط تحصیل در ترکیه را به‌صورت موردی خدمت شما عزیزان ذکر کرده‌ایم. 

شرط سنی برای تحصیل در ترکیه 

شرط سنی اولین موردی است که ذهن متقاضیان تحصیل در ترکیه را به خود درگیر می‌کند. در واقع اغلب کشورهای بزرگ، برای پذیرش دانشجویان خارجی، شرط سنی ویژه‌ای قرار می‌دهند تا ترکیب سنی در دانشگاه‌های خود را حفظ کنند. در این زمینه باید عنوان کنیم که ترکیه به شیوه‌ای بسیار بهتر عمل کرده و عملاً شرایط سنی دشواری را برای تحصیل قرار نداده است.

در حالت کلی اگر برای مقطع دانشگاه اقدام می‌کنید، باید حداقل 18 سال سن داشته و گواهی پایان دوره دبیرستان یا همان دیپلم را دریافت کرده باشید. پس از آن سن شما تأثیر چندان زیادی در پذیرشتان ندارد. اما بدون شک برخی از دانشگاه‌ها به آن اهمیت می‌دهند. همچنین داشتن گپ تحصیلی و بالا بودن بیش از اندازه سنتان، می‌تواند در دریافت بورسیه تحصیلی نقشی بسیار مؤثری داشته باشد. 

برای سنین زیر 18 سال هم باید کودکان و والدینشان، کارت شناسایی ذی‌نفعان موقت را داشته باشند. پس از آن باید مدرسه یا مرکز تحصیلی هم آن را پذیرش کرده و سطح تحصیلی آنها معادل‌سازی شود. بر این اساس کلاس و سطح تحصیلی افراد مشخص می‌شود. البته دولت هم باید تأییدیه خود مبنی بر تحصیل این اتباع خارجی در مدارس ترکیه را صادر کند. از طرفی شخص متقاضی باید تسلط لازم به زبان ترکی را داشته و مدارک دوره تحصیلی قبلی خود را هم ارائه دهد. 

تمامی شرایط تحصیل در ترکیه 

شرط معدل برای تحصیل در ترکیه 

شرط معدل هم از دیگر مواردی است که برای تحصیل در ترکیه به آن نیاز دارید. البته این موضوع تنها محدود به ترکیه نبوده و در تمام کشورهای دیگر هم درخواست می‌شود. برای تحصیل در ترکیه، باید میانگین معدل نمرات شما، 7 از 10 باشد. همچنین این معدل باید بر مبنای سیستم آموزشی آمریکا به‌صورت میانگین B و برای سیستم GPA باید 3.00 باشد.

البته این مقدار برای مقطع کارشناسی ارشد بالاتر رفته و باید حداقل 80 از 100 باشد. البته این سیستم‌های نمره‌بندی در نظام آموزشی ایران وجود ندارد. اما شما باید قبل از اقدام، آن‌ها را معادل‌سازی و به زبان ترکی ترجمه کرده و پس از آن هم درخواست خود را ارائه دهید.

البته پذیرش شما تنها به کمک همین معدل‌ها صورت نمی‌گیرد؛ بلکه باید در آزمون‌های مختلفی هم شرکت کرده و تأییدیه موفقیت در آن‌ها را هم ارائه دهید. مهم‌ترین آزمونی که پیش روی شما قرار دارد، آزمون YOS است که دانشجویان خارجی ملزم به پاس کردن آن هستند. عموماً نمره 30 از 100 این آزمون و موارد بالاتر از آن می‌تواند برای شروع روند پذیرش مناسب باشد. اما شکی نیست که هر اندازه این مقدار بیشتر شود، شانس شما هم برای پذیرش در رشته‌ها و دانشگاه‌های بهتر، افزایش می‌یابد. 

گپ تحصیلی 

گپ تحصیلی یکی از چالش‌های رایجی است که پیش روی افراد قرار دارد. در واقع این مورد به‌عنوان یکی از چالش‌های اصلی برای افرادی شناخته می‌شود که می‌خواهند بعد از چند سال، تحصیل خود را از سر بگیرند. در این زمینه باید عنوان کنیم که کشور ترکیه هم مانند سایر کشورهای جهان، برای پذیرش دانشجویان، گپ تحصیلی آن‌ها راهم در نظر می‌گیرد. 

البته سخت‌گیری نظام آموزشی ترکیه در این حیطه بسیار کمتر است. اگرچه دولت ترکیه به‌صورت قانونی هیچ محدودیتی برای داشتن گپ تحصیلی و ممانعت آن در برابر شروع روند تحصیل ذکر نکرده، اما تقریباً تمام دانشگاه‌ها آن را در نظر می‌گیرند. بدین منظور هم باید حتماً توجیه مناسبی به دانشگاه ارائه دهید تا شما را به‌عنوان دانشجو بپذیرد.

برای مثال اگر بخواهید در سن 40 سالگی تازه برای کارشناسی یا ارشد خود اقدام کنید، باید دلیل قانع‌کننده‌ای برای این مدت زمان دوری از تحصیل داشته باشید. در غیر این صورت دانشگاه شما را پذیرش نمی‌کند. این سخت‌گیری با افزایش مقطع تحصیلی کمتر می‌شود. برای مثال دوره‌های دکتری، سخت گیری‌های کمتری در این زمینه دارند. البته برای دریافت بورسیه تحصیلی، این گپ سنی بررسی شده و در صورت داشتن اختلاف زیاد، بورسیه تحت هیچ شرایطی شامل حال شما نمی‌شود، حتی اگر توجیه‌های مناسبی هم داشته باشید. 

توانایی مالی 

داشتن تمکین مالی از دیگر شرایط تحصیل در ترکیه است. در واقع شما باید توانایی مالی لازم برای پرداخت شهریه‌های دانشگاه، هزینه‌های مسکن، خوراک، پوشاک و…. خود داشته باشید. بدین منظور هم باید در حین دریافت ویزای تحصیلی، مدرک لازم را ارائه دهید. برای آن هم پرینت حساب بانکی یا گردش حساب شما می‌تواند راهکار مناسبی باشد. 

شرایط زندگی در دوران تحصیل 

شرایط ایده‌آل زندگی در ترکیه، همان عاملی است که باعث شده تا بسیاری به دنبال تحصیل در آن باشند. در این زمینه باید عنوان کنیم خوشبختانه زندگی در ترکیه، از جهات مختلفی می‌تواند مناسب باشد. در گام اول هزینه‌های مسکن در این کشور بسیار ایده‌آل است.

همچنین اغلب دانشگاه‌های ترکیه، خوابگاه‌های ویژه دانشجویی دارند که می‌توانید به‌صورت رایگان یا با هزینه‌های بسیار اندک، از آنها بهره‌مند شوید. مازاد بر این هزینه‌های حمل و نقل، خوراک، پوشاک  و.. در ترکیه  ارزان‌تر از سایر کشورهای اروپایی است. این مورد باعث شده تا شرایط پایدارتری برای دانشجویان فراهم باشد. 

شرط معدل برای تحصیل در ترکیه 

شرایط کار در حین تحصیل و اقامت بعد از آن

کار در حین تحصیل را می‌توان به‌عنوان یکی از روش‌های رایج برای پر کردن بخشی از مخارج زندگی در ترکیه دانست. بدین منظور دانشجو می‌تواند با دریافت اجازه دولتی، یک شغل پاره وقت را برای خود انتخاب کند. در این زمینه باید عنوان کنیم که دولت ترکیه به دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی اجازه کار در حین تحصیل را نمی‌دهد. اما دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا می‌توانند تا 20 ساعت در هفته را کار کنند.

البته باید برای این موضوع از وزارت رفاه ترکیه مجوز دریافت کنید. ولی  این کار می‌تواند مسیر دریافت اقامت دائم را هم برای شما تسهیل کند. در واقع دریافت اقامت ترکیه از راه تحصیل را می‌توان یکی از شیوه‌های رایج برای به دست آوردن شهروندی این کشور دانست. بدین ترتیب اگر شما بتوانید بعد از تحصیل خود، در یک شرکت ترکیه‌ای استخدام شوید، مسیر دریافت اقامتتان هموارتر می‌شود.

بدین منظور باید شما قبل از اتمام تحصیل، درخواست استخدام توسط یک شرکت ترکیه‌ای را دریافت کنید. بدین منظور ویزای کار یک‌ساله‌ای برای شما صادر می‌شود. اگر هم قرارداد حضور شما در آن شرکت برای سال‌های آتی تمدید شود، می‌توانید ویزای خود را به مدت سه سال دیگر افزایش دهید. حال اگر یک شخص به مدت هشت سال متوالی در ترکیه مانده و 6 سال آن را در حال کار یا استخدام یک شرکت بوده باشد، می‌تواند اجازه کار دائمی و اقامت دریافت کند. 

سخن آخر

ترکیه را می‌توان به‌عنوان یکی از بهترین مقصدهای تحصیلی برای متقاضیان ایرانی دانست. به نحوی که بسیاری از آنها خواهان تحصیل در ترکیه هستند. با این وجود اکثر این افراد نمی‌دانند که شرایط تحصیل در ترکیه به چه صورت است. ما در این مقاله سعی کردیم تا جنبه‌های مختلف آن را بررسی کرده و مسیر پیش روی شما را شفاف‌تر کنیم. با این حال باید بدانید که این کار جزئیات بسیار بیشتری داشته و متناسب با شرایط افراد تغییر می‌کند. لذا اگر نیازمند مشاوره تخصصی هستید، می‌توانید هم اکنون با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

پذیرش تحصیلی در ترکیه

تحصیل در دانشگاههای سایر کشورها

امروزه بسیاری از جوانان با هدف تضمین آینده مالی و شغلی خود به دنبال تحصیل در بهترین دانشگاهها هستند. با توجه به وجود رقابت سنگین و گاهی ناعادلانه در فرآیند برگزاری کنکور و این که دانشجویان برای ورود به دانشگاه بایستی مدتهای متمادی صرف آمادگی برای شرکت در آزمون ورودی دانشگاهها نمایند، عدم موفقیت در کنکور و یا عدم امکان تحصیل در دانشگاههای معتبر ممکن است موجب سرخوردگی و ناامیدی متقاضیان شود. از این رو بسیاری از والدین و دانش آموزان به فکر مهاجرت و تحصیل در دانشگاههای سایر کشورها می‌باشند.

  1. از مزایای تحصیل در دانشگاههای سایر کشورها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  2. امکان تحصیل در معتبرترین دانشگاهها و بهترین رشته‌های پزشکی و مهندسی بدون شرکت در آزمون ورودی
  3. آشنایی با یک یا دو زبان خارجی که در مسیر موفقیت دانشجویان یک امر ضروری است.
  4. آشنایی با فرهنگها و افراد بیگانه
  5. امکان مراودات بین المللی به منظور اشتغال در کشورهای خارجی
  6. امکان مراودات بانکی بین المللی
  7. امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در همان کشور و یا سایر کشورها

امکان اشتغال در داخل کشور پس از اتمام تحصیلات در صورتی که دانشگاه محل تحصیل مورد تایید وزارت بهداشت و یا علوم باشند.

کشور ترکیه از قدیم الایام با توجه به وجود پیوندهای قوی فرهنگی و نزدیکی به ایران، مقصد مورد علاقه ایرانیان به منظور گردشگری، تجارت، اشتغال، اقامت و … بوده است. همچنین به دلیل برخورداری از دانشگاههای معتبر و مطرح در سطح جهانی، به خصوص در سالهای اخیر تبدیل به یکی از محبوبترین مقاصد تحصیلی دانشجویان ایرانی شده است.

مزایای تحصیل در کشور ترکیه عبارتند از:

  1. امکان پذیرش بدون آزمون در رشته‌های پزشکی و فنی مهندسی
  2. امکان تحصیل در دانشگاههایی با رتبه جهانی بالا
  3. امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در سایر کشورها
  4. هزینه‌های زندگی ارزانتر نسبت به سایر کشورها
  5. امکان اشتغال و ادامه تحصیل در ایران در صورت مورد تایید بودن دانشگاه
  6. نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی به ایران
  7. مراودات فرهنگی، بانکی و علمی با تمامی کشورهای جهان

در کدام دانشگاه ترکیه تحصیل کنم؟

هنگام انتخاب دانشگاه بایستی به موارد زیر توجه کرد:

  • شهر محل تحصیل و هزینه‌های زندگی در آن شهر
  • هزینه پذیرش
  • میزان شهریه
  • دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه
  • مورد تایید بودن یا نبودن توسط وزارت بهداشت و علوم
  •  رتبه جهانی و کشوری دانشگاه
  • دارا بودن رشته مورد نظر

رتبه بندی دانشگاههای ترکیه

امروزه چندین سیستم رتبه بندی برای دانشگاههای دنیا وجود دارد که هر کدام معیارها و ملاکهای خاص خود را برای مشخص کردن رنک (rank) دانشگاهها دارند، چنانچه یک دانشگاه در رتبه‌های زیر 1000 قرار داشته باشد، جزو دانشگاههای سطح بالای دنیا در نظر گرفته‌ می‌شود. 

وب سایت تومر آکادمی، به عنوان مرجع آموزش زبان ترکی استانبولی در ایران و واسطه برتر پذیرش تحصیلی در کشور ترکیه، رتبه بندی دانشگاههای ترکیه را در اختیار شما عزیزان قرار داده است.

رتبه بندی جهانی تعدادی از دانشگاههای ترکیه

در زیر رتبه بندی جهانی تعدادی از دانشگاه های ترکیه را مشاهده میکنید که بر اساس سیستمهای رتبه بندی QS، ISC و THE

RANK نام فارسی UNIVERSITY
THE ISC QS
501-600 801-900 477 کوچ Koç Unıversıty
601-800 601-700 501-510 فنی خاورمیانه Middle East Technical University
501-600 1401-1600 531-540 سابانجی Sabancı University
601-800 1001-1200 561-570 بیلکنت Bilkent University
601-800 601-700 601-650 فنی استانبول Istanbul Technical University
801-1000 801-900 701-750 بُعاز ایچی Boğaziçi University
601-800 501-600 801-1000 حاجت تپه Hacettepe University
1001-1200 501-600 801-1000 استانبول Istanbul University
+1201 501-600 1001-1200 آنکارا Ankara University
+1201 1001-1200 1001-1200 قاضی Gazi University
+1201 1201-1400 1001-1200 استانبول آیدن Istanbul Aydın University
1001-1200 1201-1400 1001-1200 یلدز تکنیک Yıldız Technical University
+1201 1401-1600 1201-1400 آک دنیز Akdeniz University
+1201 +2001 1201-1400 آنادولو Anadolu University
+1201 1001-1200 1201-1400 دوکوز ایلول Dokuz Eylül University
+1201 901-1000 1201-1400 اژه Ege University
+1201 1601-1800 1201-1400 فنی گبزه Gebze Technical University
+1201 1201-1400 1201-1400 استانبول بیلگی Istanbul Bilgi University
+1201 1401-1600 1201-1400 انستیتو تکنولوژی ازمیر Izmir Institute of Technology
+1201 801-900 1201-1400 مارمارا Marmara University
1001-1200 1401-1600 +1400 آتاتورک Atatürk University
+1201 1001-1200 +1400 چوکورورا Çukurova University
+1201 1201-1400 +1400 ارجییس Erciyes University
+1201 1801-2000 +1400 ساکاریا Sakarya University
+1201 1201-1400 مرسین Mersin University
+1201 1201-1400 دانشگاه اقتصاد و تکنولوژی توب TOBB University of Economics and Technology
+1201 1201-1400 اولوداع Uludağ University
801-1000 1401-1600 باهچه شهیر Bahçeşehir University
+1201 1401-1600 مدیترانه شرقی Doğu Akdeniz Üniversitesi
+1201 1401-1600 قاضی آنتپ Gaziantep University
+1201 1401-1600 قاضی عثمان پاشا Gaziosmanpaşa University
+1201 1401-1600 کُجِعلی Kocaeli University
+1201 1401-1600 سلچوک Selçuk University
+1201 1401-1600 علوم سلامتی Sağlık Bilimleri Üniversitesi
+1201 1601-1800 آجی بادم Acıbadem University
+1201 1601-1800 آدی یامان Adıyaman University
+1201 1601-1800 باشکنت Başkent University
+1201 1601-1800 بینگل Bingöl University
401-500 1601-1800 چانکایا Çankaya University
+1201 1601-1800 فرات Fırat University
+1201 1601-1800 گیرِسون Giresun University
+1201 1601-1800 قفقاز Kafkas University
+1201 1601-1800 فنی کارادنیز Karadeniz Technical University
+1201 1601-1800 کارمان اوعلو Karmanoğlu Mehmetbey University
+1201 1601-1800 نجم الدین اربکان Necmettin Erbakan University
+1201 1601-1800 19 مایس On Dokuz Mayıs University
1001-1200 1601-1800 اوزیعین Özyeğin University
+1201 1601-1800 سینوپ Sinop University
+1201 1801-2000 آبانت Abant İzzet Baysal University
+1201 1801-2000 ارزینجان بینالی یلدرم Erzincan Binali Yıldırım
+1201 1801-2000 اسکی شهیر عثمان قاضی Eskişehir Osmangazi University
801-1000 1801-2000 مدنیت İstanbul Medeniyet University
+1201 1801-2000 مدیپول İstanbul Medipol University
+1201 1801-2000 کاتب چلبی İzmir Katip Çelebi University
+1201 1801-2000 سلیمان دمیرل Süleyman Demirel University
+1201 +2001 آدنان مندرس Adnan Menderes University
1001-1200 +2001 آتلم Atılım University
+1201 +2001 بالک اسیر Balıkesir University
1001-1200 +2001 بزم عالم واکف Bezmialem Vakıf University
1001-1200 +2001 دوزجه Düzce University
1001-1200 +2001 کارابوک Karabük University
+1501 +2001 یدی تپه Yeditepe University

 

لابراتوار تحقیقاتی رتبه بندی دانشگاهها دانشگاه فنی خاورمیانه (ODTÜ)، اسامی دانشگاههای برتر ترکیه در سال 2023 را بر اساس عملکرد آکادمیک به این شرح اعلام نموده است :

Bahçeşehir Üniversitesi 62 Koç Üniversitesi 1
Düzce Üniversitesi 63 Hacettepe Üniversitesi 2
Karabük Üniversitesi 64 Orta Doğu Teknik Üniversitesi – ODTÜ 3
Kırıkkale Üniversitesi 65 İstanbul Üniversitesi 4
Eskişehir Teknik Üniversitesi -ETÜ 66 İstanbul Teknik Üniversitesi – İTÜ 5
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi – KSÜ 67 Ankara Üniversitesi 6
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 68 Sabancı üniversitesi 7
Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi – ATÜ 69 Gazi Üniversitesi 8
Konya Teknik Üniversitesi 70 Ege Üniversitesi 9
Trakya Üniversitesi 71 İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 10
Ordu Üniversitesi 72 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa – İÜC 11
Afyon Kocatepe Üniversitesi – AKÜ 73 Gebze Teknik Üniversitesi 12
Bursa Teknik Üniversitesi 74 Yıldız Teknik Üniversitesi 13
Kadir Has Üniversitesi 75 Boğaziçi Üniversitesi 14
Hitit Üniversitesi 76 Marmara Üniversitesi 15
Aksaray Üniversitesi 77 Dokuz Eylül Üniversitesi – DEÜ 16
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi – KMÜ 78 Erciyes Üniversitesi 17
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 79 Atatürk Üniversitesi 18
Dicle Üniversitesi 80 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 19
İskenderun Teknik Üniversitesi 81 Fırat Üniversitesi 20
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi 82 Karadeniz Teknik Üniversitesi – KTÜ 21
Adıyaman Üniversitesi 83 Selçuk Üniversitesi 22
Bartın Üniversitesi 84 Çukurova Üniversitesi 23
Hasan Kalyoncu Üniversitesi 85 Akdeniz Üniversitesi 24
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 86 Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi 25
Erzurum Teknik Üniversitesi 87 On dokuz Mayıs Üniversitesi – OMÜ 26
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 88 Acıbadem Mehmet Ali Aydılar Üniversitesi 27
Kastamonu Üniversitesi 89 Sakarya Üniversitesi 28
Yozgat Bozok Üniversitesi 90 Bursa Uludağ Üniversitesi 29
Balıkesir Üniversitesi 91 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 30
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 92 İnönü Üniversitesi 31
İzmir Ekonomi Üniversitesi- İEÜ 93 Çankaya Üniversitesi 32
Yaşar Üniversitesi 94 Kocaeli Üniversitesi 33
Giresun Üniversitesi 95 Süleyman Demirel Üniversitesi 34
Uşak Üniversitesi 96 Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 35
Çankırı Karatekin Üniversitesi 97 İzmir Katip Çelebi Üniversitesi 36
Munzur Üniversitesi 98 İstanbul Medeniyet Üniversitesi 37
İstanbul Bilgi Üniversitesi 99 Sağlık Bilimleri Üniversitesi 38
Siirt Üniversitesi 100 Anadolu Üniversitesi 39
Galatasaray Üniversitesi 101 Van Yüzüncü yıl Üniversitesi 40
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 102 Gaziantep Üniversitesi 41
İstinye Üniversitesi 103 Mersin Üniversitesi 42
Sinop Üniversitesi 104 Abdullah Gül Üniversitesi 43
Biruni Üniversitesi 105 Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 44
Kafkas Üniversitesi 106 İstanbul Medipol Üniversitesi 45
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 107 Tobb Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi 46
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 108 Pamukkale Üniversitesi 47
Iğdır Üniversitesi 109 Yeditepe Üniversitesi 48
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 110 Manisa Celal Bayar Üniversitesi 49
Yalova Üniversitesi 111 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 50
Altınbaş Üniversitesi 112 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 51
İstanbul Arel Üniversitesi 113 Necmettin Erbakan Üniversitesi 52
Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi 114 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 53
Bayburt Üniversitesi 115 Adnan Menderes Üniversitesi 54
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 116 Başkent Üniversitesi 55
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 117 Harran Üniversitesi 56
Demiroğlu Bilim Üniversitesi 118 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 57
Üsküdar Üniversitesi 119 Özyeğin Üniversitesi 58
Gümüşhane Üniversitesi 120 Bingöl Üniversitesi 59
Artvin Çoruh Üniversitesi 121 Çanakkale Üniversitesi 60
Piri Reis Üniversitesi 122 Atılım Üniversitesi 61

 

همانطور که قبلا ذکر شد مورد تایید بودن دانشگاه در داخل کشور یکی از مواردی است که در انتخاب دانشگاه حائز اهمیت می‌باشد. دانشجویانی که پس از تحصیل در رشته‌های پزشکی قصد بازگشت به کشور را دارند بایستی اطمینان حاصل نمایند که دانشگاه محل تحصیلشان در ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت ایران می‌باشد.

مشاوره تحصیلی ترکیه

 

لیست دانشگاههای ترکیه که مورد تایید وزارت بهداشت ایران هستند 2023-2024

  1. دانشگاه باهچه شهیر (Bahçeşehir Üniversitesi)
  2. دانشگاه آجی بادم (Acıbadem Üniversitesi)
  3. دانشگاه آتاتورک (Ataturk Üniversitesi)
  4. دانشگاه آنکارا (Ankara Üniversitesi)
  5. دانشگاه باشکنت (Başkent Üniversitesi)
  6. دانشگاه دوکوز ایلول (Dokuz Eylül Üniversitesi)
  7. دانشگاه اژه (Ege Üniversitesi)
  8. دانشگاه قاضی (Gazi Üniversitesi)
  9. دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe Üniversitesi)
  10. دانشگاه استانبول (İstanbul Üniversitesi)
  11. دانشگاه آیدین (İstanbul Aydın Üniversitesi)
  12. دانشگاه کاتب چلبی ازمیر (İzmir Katip Çelebi Üniversitesi)
  13. دانشگاه کوچ (Koç Üniversitesi)
  14. دانشگاه مرمره (Marmara Üniversitesi)
  15. دانشگاه مدیپول (Medipol Üniversitesi)
  16. دانشگاه اندوکوز مایس (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)
  17. دانشگاه یدی تپه (Yeditepe)

لیست دانشگاههای ترکیه که مورد تایید وزارت علوم ایران می‌باشند سال 2023

  1. دانشگاه بیلکنت (Bilkent Universitesi)
  2. دانشگاه بغازیچی (Boğaziçi Üniversitesi)
  3. دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe Üniversitesi)
  4. دانشگاه کوچ (Koç Üniversitesi)
  5. دانشگاه فنی خاورمیانه (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
  6. دانشگاه سابانجی (Sabancı Üniversitesi)
  7. دانشگاه آنکارا (Ankara Üniversitesi)
  8. دانشگاه آنادولو (Anadolu Üniversitesi)
  9. دانشگاه آکدنیز (Akdeniz Üniversitesi)
  10. دانشگاه چانکایا (Çankaya Üniversitesi)
  11. دانشگاه چوکورووا (Çukurova Üniversitesi)
  12. دانشگاه دوکوز ایلول (Dokuz Eylül Üniversitesi)
  13. دانشگاه اژه (Ege Üniversitesi)
  14. دانشگاه ارجییس (Erciyes Üniversitesi)
  15. دانشگاه قاضی (Gazi Üniversitesi)
  16. دانشگاه فنی استانبول (İstanbul Teknik Üniversitesi)
  17. دانشگاه استانبول (İstanbul Üniversitesi)
  18. موسسه فن آوری ازمیر (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü)
  19. دانشگاه کارابوک (Karabük Üniversitesi)
  20. دانشگاه مارمارا (Marmara Üniversitesi)
  21. دانشگاه یلدز تکنیک (Yıldız Teknik Üniversitesi)
  22. دانشگاه آلتنباش (Altınbaş Üniversitesi)
  23. دانشگاه آتلم (Atılım Üniversitesi)
  24. دانشگاه باهچه شهیر (Bahçeşehir Üniversitesi)
  25. دانشگاه بیکنت (Beykent Üniversitesi)
  26. دانشگاه بیرونی (Biruni Üniversitesi)
  27. دانشگاه اسکی شهیر عثمان قاضی (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi)
  28. دانشگاه استانبول بیلگی (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
  29. دانشگاه گلیشیم استانبول (İstanbul Gelişim Üniversitesi)
  30. دانشگاه اوکان استانبول (İstanbul Okan Üniversitesi)
  31. دانشگاه ایستسنیه (İstinye Üniversitesi)
  32. دانشگاه اقتصاد ازمیر (İzmir Ekonomi Üniversitesi)
  33. دانشگاه کادیر هاس (Kadir Has Üniversitesi)
  34. دانشگاه کوجعلی (Kocaeli Üniversitesi)
  35. دانشگاه کاراتای (Karatay Üniversitesi)
  36. دانشگاه مدیپول (Medipol Üniversitesi)
  37. دانشگاه 19 مایس (On Dokuz Mayıs Üniversitesi)
  38. دانشگاه اوزیعین (Özyeğin Üniversitesi)
  39. دانشگاه رجب طیب اردوغان (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi)
  40. دانشگاه ساکاریا (Sakarya Üniversitesi)
  41. دانشگاه سلجوک (Selçuk Üniversitesi)
  42. دانشگاه اولوداع (Uludağ Üniversitesi)
  43. دانشگاه قاضی آنتپ (Gaziantep Üniversitesi)

مشاوره تحصیل در کشور ترکیه

معرفی دوره های آموزشی جهت تحصیل در کشور ترکیه

اگر میخواهید آموزش زبان ترکی استانبولی را کامل و از صفر یاد بگیرید تا بتوانید به راحتی مردم کشور ترکیه حرف بزنید ما در وب سایت تومر آکادمی این ویژگی را فراهم کرده ایم تا شما از این آموزش ها بهره مند شوید برای اینکار کافیست به بخش فروشگاه ما مراجعه نمایید.

و یا در زیر لیست چند دوره پر بازدید که حتما در طول مدت اموزش زبان ترکی استانبولی به دردتان میخورد را قرار دادیم :

سایر مقالات ما که میتواند برای شما مفید باشد عبارتند از :

  1. دانشگاه آنکارا
  2. دانشگاه استانبول
  3. نحوه گرفتن بورسیه تحصیلی در کشور ترکیه
  4. معرفی بهترین دانشگاه های خصوصی ترکیه
  5. معرفی بهترین دانشگاه های دولتی ترکیه

10 دیدگاه

  1. 1402-05-19

    ببخشید کدوم شهر و دانشگاه ترکیه برای تحصیل پزشکی بهتره؟ ممنون از مجموعه‌تون

    • 1402-05-22

      با سلام دوست گرامی
      اتخاب شهر و دانشگاه با توجه به شرایط مختلفی انجام می شود. ولی بر اساس تجربه ما، دانشگاه های حاجت تپه، آنکارا و استانبول برای شما مناسب‌تر است. سپاسگزارم

  2. 1402-05-23

    سلام ببخشید سوالی داشتم. اینکه برای ادامه تحصیل در ترکیه باید در ایران در دانشگاه تاپی درس خونده باشیم؟؟

    • 1402-05-26

      با سلام دوست عزیز
      جناب درس خوندن در یک دانشگاه تاپ یک مزیت محسوب می شود و برای ادامه تحصیل در یک کشور خارجی نیز بسیار خوب است؛ اما باید گفت که نحوه درس خواندن شما از همه چیز مهم تر است. شما می توانید برای راهنمایی بیشتر با شماره 09149141046 تماس بگیرید. خیلی ممنونم

  3. 1402-05-28

    مطالب بسیار عالی و کاربردی ای بود. سپاسگزارم ازتون

    • 1402-05-30

      با سلام
      لطف دارید جناب محبی. متشکرم

  4. 1402-06-02

    سلام وقت بخیر خسته نباشید. ببخشید برای تحصیل در دانشگاه فنی خاورمیانه چه شرایطی باید داشته باشم؟ منظورم از لحاظ نمره و اینا هستش. متشکرم ازتون

    • 1402-06-05

      با سلام خدمت شما
      تحصیل در دانشگاه معتبری مانند دانشگاه فنی خاورمیانه، برای هر کسی یک چالش بزرگ است. اولا اینکه این دانشگاه چون مورد تائید مراجع کشورمون هستش پس مشکل زیادی برای شما پیش نمیاد. فقط اینکه باید نمره هاتون خوب رو به بالا باشه و از سطح علمی خوبی برخوردار باشید. البته امروزه در موسسات آموزش عالی در سراسر جهان، اولویت اصلی دیگر نمره نیست و رزومه درسی و پروژه ای شما اهمیت بیشتری دارد. بهتر است بیشتر روی سطح علمی خودتون وقت بزارید و صرفا در مباحث مربوط به رشته تون تمرکز نکنین. بازم اگه کمکی از ما ساخته‌س در خدمتیم. میتونین با شماره 09149141046 تماس بگیرین. سپاس

  5. 1402-06-07

    ممنون از ارائه این مطلب. بسیار خوب و کامل بود. تشکر

    • 1402-06-12

      با سلام
      متشکرم از شما جناب سیدی. لطف دارید

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره رایگان کلیک کنید