تومر چیست؟ صفر تا صد آزمون Tomer و مزایای آن

یک دیدگاه

تومر چیست؟ صفر تا صد آزمون Tomer و مزایای آنتومر چیست؟ صفر تا صد آزمون Tomer و مزایای آن

آزمون تومر یا همان Tomer، معتبر ترین آزمونی است که شما می توانید با قبولی در آن، مدرک زبان ترکی استانبولی دریافت خواهید کرد. این آزمون معتبر در بیشتر دانشگاه های کشور ترکیه برگزار می شود که مشهور ترین برگزار کننده این آزمون را می توان دانشگاه های آنکارا و استانبول معرفی کرد. دارا بودن مدرک تومر برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه که به زبان ترکی هستند، ضروری است. همچنین برای دریافت بورسیه تحصیلی از کشور ترکیه حتما باید مدرک تومر داشته باشید. آزمون تومر دقیقا مثل آزمون تافل و آیلتس می باشد با این تفاوت که مختص زبان ترکی استانبولی است. آزمون تومر در کشور ایران هم برگزار می شود؛ شهرهای تهران و تبریز، تنها مکان های برگزاری این آزمون در ایران است. دارا بودن مدرک تومر نشان از این دارد که شما از دانش کافی برای استفاده از زبان ترکی استانبولی برخوردار هستید و می توانید از این زبان بهره های زیادی ببرید. در ادامه بیشتر با این آزمون آشنا خواهیم شد.

آزمون تومر چیست؟

آزمون تومر یا Tomer، مخفف جمله Türkçe Öğretim Merkezi است که معنی آن، مرکز آموزش زبان ترکی می باشد. بیشتر اهمیت این آزمون از آنجایی است که برای ورود به بیشتر دانشگاه های ترکیه و تحصیل در این کشور، از شما مدرک تومر خواسته می شود. به خصوص دانشگاه هایی که تدریس در آنها به زبان ترکی صورت می گیرد. در این مورد، فهم کامل از زبان ترکی استانبولی برای خودمان هم نیاز است. در این آزمون، دانش کلی شما از زبان ترکی استانبولی مورد سنجش قرار می گیرد و مهارت شما در این زبان تعیین می گردد. به طور کلی باید گفت که آزمون تومر از این بخش ها تشکیل می شود:

  • Writing (نوشتاری)
  • Listening (شنیداری)
  • Structure (ساختار)
  • Reading (خواندن)
  • Spoken Production (تولید گفتاری)
  • Spoken Production (تعامل گفتاری)

آزمون تومر چیست؟

آزمون تومر یا همان آزمون زبان ترکی استانبولی، به دو صورت اخذ می شود؛ آزمون گواهی تومر Sertifika و آزمون دیپلم زبان ترکی استانبولی Diploma دو نوع آن است. همانطورکه گفتیم، برای افرادی که میخواهند در ترکیه به ادامه تحصیل بپردازند یا تابعیت و شهروندی این کشور را دریافت کنند، داشتن مدرک تومر الزامی می باشد و باید به دریافت آن اقدام کنیم؛ اما باید گفت که نمره شما در این آزمون باید با توجه به هدف شما از گرفتن این مدرک تعیین شود. یعنی باید برای نمره ای تلاش کنید که نیاز دارید. به همین خاطر است که آزمون tomer به سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته تقسیم بندی می شود و هر فرد با توجه به نیازش، در یکی از سطوح این آزمون ثبت نام می کند.

آزمون تومر چه مزایایی دارد؟

برای اشخاصی که قصد زندگی، تحصیل و کار در ترکیه دارند، داشتن مدرک تومر الزامی می باشد و حتما باید این مدرک را اخذ نمایند. علاوه بر مزایایی که این مدرک در ترکیه برای شما خواهد داشت، در خود ایران نیز می توانید از مزایای مدرک تومر بهره مند شوید. شما با داشتن نمره بالا در آزمون تومر و اخذ این مدرک می توانید در بسیاری از مراکز ایرانی مرتبط با زبان ترکی از جمله موسسه های اعزام دانشجو به کشور ترکیه، مراکز آموزش زبان ترکی استانبولی، سفارت و کنسولگری های ترکیه و … مشغول به کار شوید.

افرادی که برای تحصیل در ترکیه و دانشگاه های این کشور اقدام می کنند و قصد دارند درس خود را در این کشور ادامه دهند، اگر مدرک تومر نداشته باشند باید در یک سری دوره آموزشی زبان ترکی که بین 6 ماه تا 1 سال طول می کشد، شرکت کنند تا اجازه تحصیل در دانشگاه را دریافت نمایند؛ این مورد علاوه بر اتلاف وقت شما، زیاد هم برایتان مفید نخواهد بود و شاید نتوانید به آن آمادگی مناسب در این زبان برای زندگی در ترکیه برسید. بنابراین در هر حالتی، اخذ مدرک تومر گزینه بهتری است. یکی دیگر از مزایای مدرک تومر این است که در هنگام ثبت نام برای بورسیه تحصیلی ترکیه اگر شما مدرک تومر با نمره خوبی داشته باشید، قطعا در قبولی شما تاثیر زیادی خواهد گذاشت و میتواند شما را از بسیاری از افراد جلو بیاندازد.

سطح سوالات آزمون تومر چگونه است؟

حدود نیمی از سوالات آزمون تومر ساده و راحت هستند و شما می توانید با مطالعه درس های 1 تا 6 کتاب های Hitit به این موارد پاسخ درستی ارائه دهید. نصف دیگر سوالات تومر ممکن است برای شما چالش برانگیز باشند؛ زیرا سطح آنها بالاتر از نصف اول سوالات است و تسلط بالایی می طلبد. شما با پاسخ درست به این بخش از سوالات، تسلط خود را در زبان ترکی استانبولی نشان خواهید داد. اما اگر بخواهیم سطح سوالات این آزمون تخصصی تر بررسی بکنیم، باید به این صورت شرح دهیم:

  • آزمون تومر؛ سطح A1 :

اولین سطح از آزمون تومر، سطح A1 است. برای اخد مدرک این سطح از تومر باید درس های 1 تا 6 کتاب Hitit 1 را مطالعه کنید؛ به عبارتی میتوان گفت این سطح با این بخش از کتاب های Hitit برابری می کند. در این سطح از تومر داوطلب با پایه ترین و ساده ترین لغات و ترکیب های زبان ترکی آشنا می شود و جملات اولیه ترکی استانبولی را یاد می گیرد. با تسلط در سطح A1 داوطلبان عزیز می توانند به ساده ترین سوالات آزمون تومر پاسخ صحیح دهند.

سطح سوالات آزمون تومر چگونه است؟

  • آزمون تومر؛ سطح A2 :

این سطح را هم میتوان جزو سطوح مبتدی تومر به حساب آورد. این سطح با درس های 7 تا 12 کتاب Hitit 1 برابر است و با مطالعه این بخش از این کتاب میتوان بر سطح A2 مسلط گشت. با تلسط در این سطح افراد می توانند با استفاده از ترکیب های ساده و جملات اولیه با افراد دیگر ارتباط برقرار کنند و صحیت کنند. همچنین می توانند بخش کمی از سخنان رد و بدل شده در فیلم های ترکیه ای را بفهمند. استفاده از ترکیبات ساده ای که در این صحبت های این فیلم ها رد و بدل می شود، میتواند به پیشرفت ما کمک کند. برای اخذ مدرک سطح A2 تومر باید نمره تان بین 50 تا 59 باشد.

  • آزمون تومر؛ سطح B1 :

در این سطح از تومر افراد میتوانند به مهارت متوسطی از زبان ترکی استانبولی برسند. با رسیدن به آمادگی در این سطح می توانید بسیاری از جملات را به خوبی درک کنید و کتاب های مورد علاقه تان را به راحتی مطالعه نمائید. همچنین قادر هستید جملات ساده ای را از زبان ترکی استانبولی در ذهن خود ساخته و روی کاغذ بیاورید. این سطح از تومر با فصل های 1 تا 6 کتاب Hitit 2 برابر می باشد. برای اخذ مدرک سطح B1 تومر باید نمره تان بین 60 تا 65 باشد.

  • آزمون تومر؛ سطح B2 :

در این سطح شما به آمادگی مناسبی از زبان ترکی استانبولی خواهید رسید. با رسیدن به این سطح از آمادگی در زبان ترکی، قادر خواهید بود جملات پیچیده ای را که در زبان محاوره ای ترکی استفاده می شود، درک کنید و بسیاری از جملات را در حوزه مورد علاقه خود بفهمید. این سطح از تومر، فصل های 7 تا 12 کتاب Hitit 2 را شامل می شود. برای اخذ مدرک سطح B2 تومر باید نمره تان بین 66 تا 70 باشد.

  • آزمون تومر؛ سطح C1 :

در این سطح، افراد به یک آمادگی خیلی خوبی دست پیدا می کنند و مهارت آنها بسیار بالا می رود. در سطح C1 افراد با گرامر و جمله سازی در زبان ترکی استانبولی به آشنایی کامل می رسند و می توانند این موارد را به خوبی درک کنند. با آمادگی کامل در این سطح، فرد می تواند به راحتی با افراد دیگر به زبان ترکی صحبت کند و ارتباط خود را بیش از پیش قوی تر کند. این سطح از تومر نیز با بخش های 1 تا 6 کتاب Hitit 3 مساوی است. برای اخذ مدرک سطح C1 تومر باید نمره تان بین 71 تا 89 باشد.

  • آزمون تومر؛ سطح C2 :

سطح C2، آخرین و عالی ترین سطح از آزمون تومر به حساب می آید. در این سطح فرد می تواند به راحتی هر مکالمه ای با افراد دیگر انجام دهد و تمامی جملات و ترکیب ها و صحبت ها را به زبان ترکی، درک کند. همچنی فرد توانایی نوشتن و خواندن هر چیزی را به زبان ترکی خواهد داشت. در این سطح شما با کل گرامر ترکی آشنا خواهید بود و در آن تسلط کامل خواهید داشت. فرد می تواند با آمادگی کامل در این سطح، نمره کاملی را از آزمون تومر بگیرد و مثل زبان مادری خود، زبان ترکی را صحبت کند. برای اخذ مدرک سطح C2 تومر باید نمره تان بین 89 تا 100 باشد.

سطح سوالات آزمون تومر چگونه است؟

یک دیدگاه

  1. 1402-10-20

    واقعا اطلاعات خوبی ارائه میدین خیلی ممنون از تومر آکادمی

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره رایگان کلیک کنید